God bestaat---Wonderen in de Koran---Het gedeelte dat onze beweging controleert

 

Het gedeelte dat onze beweging controleert

“Nee, als hij niet ophoudt, dan zullen Wij hem bij zijn voorhoofdslok grijpen. Een leugenachtige, zondige voorhoofdslok.” (Soerat Al-‘Alaq ( 96), aayah 15-16)

De uitdrukking “leugenachtige, zondige voorhoofdslok” in het bovenstaande Vers is zeer interessant. Onderzoek dat onlangs heeft plaatsgevonden, wees uit dat de voorhoofdskwab, welke verantwoordelijk is voor het management van specifieke functies van de hersenen, in het voorste gedeelte van de schedel ligt. Wetenschappers hebben pas in de laatste 60 jaar de functies van dit gebied ontdekt, welke de Qor-aan al 1400 jaar geleden naar voren bracht. Als we binnen in de schedel kijken aan de voorkant van het hoofd, dan vinden we de voorhoofdskwab van de grote hersenen. Een boek met de titel “Essentials of Anatomy and Physiology” bevat de resultaten van de laatste onderzoeken naar de functies van dit gebied en zegt: “De motivatie en de toekomstplanning voor het plannen en beginnen van bewegingen, vindt plaats in de voorste delen van de voorhoofdskwab.” (Seeley, Rod R.; Trent D. Stephens; and Philip Tate, 1996, “Essentials of Anatomy & Physiology”, 2. edition, St. Louis, Mosby-Year Book Inc., p. 211; Noback, Charles R.; N. L. Strominger; and R. J. Demarest, 1991, The Human Nervous System, Introduction and Review, 4. edition, Philadelphia , Lea & Febiger, p. 410-411.)

Het boek zegt ook: “Met betrekking tot de betrokkenheid van motivatie, vermoedt men dat de voorhoofdskwab het functionele centrum van agressie is…”

Dit gedeelte van de grote hersenen is dus verantwoordelijk voor planning, motivatie en beginnen van goed en zondig gedrag en is verantwoordelijk voor het vertellen van leugens en waarheid.

Het is duidelijk dat de verklaring “leugenachtige, zondige voorhoofdslok” volledig overeenstemt met het bovenstaande. Dit feit, dat wetenschappers pas de laatste 60 jaar hebben ontdekt, is vele jaren geleden verklaard door God in de Qor-aan.

 
Naar: Duisternis in zeeën en interne golven
naar boven

Naar: Wonderen in de Koran - index
Naar: De identiteit in de vingerafdruk