Monotheïsme in de Islaam
 
Monotheïsme in de Islaam
 
...Waarlijk, as-shirk (het polytheïsme, het toekennen van deelgenoten aan Allah)
is zeker een geweldig onrecht.
(Q. 31:13)
 

Over de belangrijkheid van tawh'ied (monotheïsme)

Het concept van monotheïsme in Islaam

Vier basisregels voor het pure monotheïsme

“Waarlijk, het toekennen van deelgenoten aan Allah is zeker een geweldig onrecht”

Bijgeloof met de snelheid van het licht

Belangrijke waarschuwingen met betrekking tot de geloofsleer

De mensheid was één gemeenschap met één godsdienst

Eenheid versus drie-eenheid: schaakmat!(pdf, 366 kb)

The Trinity Is Not A Biblical Belief (Engels)

Slechts één Boodschap!

Lees ook Hoe ziet God er uit?

 
 

Lees ook "Het Monotheïsme Boek", geschreven door sheikh dr. Saalih' ibn Fawzaan ibn 'Abdiellaah al-Fawzaan, vertaald door Abou Sayfoullah al-Maghriebie, uitgegeven door Uitgeverij Momtazah (te bestellen via www.momtazah.net of www.islamazon.nl).

"Waar geen twijfel over bestaat, is dat de kennis over al-'aqiedah de basiskennis is waar iedere moslim veel aandacht aan moet besteden door het grondig te bestuderen/praktiseren en het aan anderen te onderwijzen, zodat het verrichten van handelingen geaccepteerd zal worden door Allah de Verhevene. Dit is vooral belangrijk in dit tijdperk, waar afwijkende bewegingen zijn ontstaan, zoals het atheïsme, soefisme, gravenaanbidders en beeldenaanbidders en andere bewegingen die innovaties hebben ingevoerd die in tegenstrijd zijn met de profetische leiding.

In deze tijd van religieus verval en grote verspreiding van onwetendheid en onrechtvaardigheid willen we graag de zuivere islamitische geloofsleer onder de Nederlandssprekende moslims verspreiden."

 
 

Lees ook het boek "Uitleg Van De Drie Fundamentele Grondbeginselen en de Uitleg Van De Vier Principes betreft Shirk", geschreven door sheikh Moh'ammed ibn 'Abdoe l-Wahhaab, uitgelegd door sheikh Moh'ammed ibn Saalih' al-'Oethaymien en sheikh Saalih' Aal s-Sheikh en sheikh 'Abdoellaah ibn Djiebrien, bewerkt door Fahd ibn Naasir ibn Ibraahiem as-Soelaymaan en Aboe 'Ammaar Yasir Qaadhie, vertaald door Aboe Yoesoef 'Abdoellaah, Abou Sayfoullah al-Maghriebie en Aboe Dardaa-e, uitgegeven door Uitgeverij Momtazah (te bestellen via www.momtazah.net of www.islamazon.nl).

"Dit boek is geschreven om elke moslim en moslima duidelijk te maken wat verplicht is voor hem/haar om te weten. De "drie grondbeginselen en de vier principes" zijn in feite gebaseerd op vragen die te maken hebben met de geloofsovertuiging van elke moslim en moslima. Daarom is dit boek voor elke moslim en moslima belangrijk om te bestuderen."