Artikelen---Een klap als antwoord op 3 vragen

 

Een klap als antwoord op 3 vragen

 

Er was een jonge moslimman die na een lange tijd zijn studie te hebben genoten in het buitenland - een communistisch land - terugkwam naar zijn thuis. Zijn familie verwelkomde hem goed. Echter, toen de gebedstijd aanbrak, weigerde hij naar de masdjid (moskee) te gaan. Hij vertelde zijn familie dat hij niet zou bidden totdat een moslimgeleerde zijn drie vragen beantwoordt had.

De familie ging op zoek naar een moslimgeleerde en hoorde dat er één imaam was die zeer vroom is. Eenmaal bij de imaam aangekomen, zei de jongeman tegen hem: "En denk je dat jij mijn vragen kunt beantwoorden, terwijl er veel mensen voor jou faalden?"

De imaam zei: "Vraag maar, ik zal inshaa-e Allaah (als Allah het wil) mijn best doen."

De jongeman vroeg: "Mijn eerste vraag is, bestaat God? Zo ja, wat is Zijn vorm? Mijn tweede vraag is, wat is het Lot? Drie, als shaytaan (satan) daadwerkelijk van vuur is gemaakt, waarom zou hij dan in Vuur (de Hel) gegooid worden, aangezien hij de pijn veroorzaakt door het vuur niet zal voelen."

Onmiddelijk nadat de jongeman klaar was met zijn vragen, gaf de imaam de jongeman plotseling een harde klap wat de jongeman liet schrikken, waarop hij woedend zei: "Waarom sloeg u mij? Bent u niet in staat te antwoorden?"

De imaam zei: "Jawel, en de klap is het antwoord op jouw 3 vragen."

De jongeman zei verbaasd: "Wat bedoelt u?"

De imaam zei: "Wat heb je gevoeld na de klap?"

De jongeman antwoordde: "Een vreselijke pijn."

De imaam zei hierop: "Geloof je dat deze pijn bestaat?"

Waarop de jongeman zei: "Natuurlijk, en ik voel hem nog steeds."

De imaam vroeg: "Laat mij zijn vorm zien!" De jongeman zei dat dit onmogelijk is. "Dit is dan het antwoord op jouw eerste vraag," zei de imaam. "Wij voelen het bestaan van Allah door te kijken naar Zijn sporen en tekenen in Zijn schepping, maar kunnen Hem niet zien."

Daarna vervolgde de imaam: "Heb je gisteren gedroomd over iemand die vandaag jou een klap zou geven?"

De jongeman antwoordde: "Nee."

De imaam vroeg vervolgens: "Heeft iemand jou verteld dat ik jou vandaag een klap zou geven of heb je eerder hier kennis over gehad?" De jongeman antwoordde ontkennend. "Dit is dan het lot," zei de imaam. "Je weet er niks over totdat het gebeurt."

De imaam vervolgde wederom: "De hand waarmee ik jou sloeg, van wat is het gemaakt?" "Van klei," antwoordde de jongeman. "En jouw gezicht?," vroeg de imaam. "Ook van klei," zei de jongeman. "Hoe voelde de klap?," vroeg de imaam. "Pijnlijk," antwoordde de jongeman. "Inderdaad," zei de imaam. "Ook al is de shaytaan van vuur gemaakt, het Hellevuur zal zeer pijnlijk voor hem zijn."

Nadat de jongeman overtuigd raakte door dit antwoord, liep hij met de imaam naar de masdjid en verrichtte het gebed en werd een vrome moslim.

 
naar boven Naar index